Snimka koja je obišla svijet: Pogledajte kako je ova hrabra djevojčica utišala nabrijanog homofoba

Screenshot: YouTube

DAN NAKON što je svijet obišla vijest o odluci Američkog vrhovnog suda kojom su legalizirani istospolni brakovi u svim saveznim državama, na jednom festivalu u Columbusu zabilježen je video koji je nedugo nakon što je objavljen na YouTubeu obišao svijet.

Na snimci se vidi djevojčica koja, bez riječi, maše zastavom u duginim bojama ispred face nabrijanog homofoba koji urla o tome kako je homoseksualnost grijeh. Video je objavio otac djevojčice, Ryan Bowling, a kako je na svom profilu na Facebooku objasnio, propovjednik je u svojoj dernjavi spominjao Isusa, sodomiju i grijeh. Dok je divljao, kako prenosi Daily Mail, Zea mu je mirno prišla i počela mahati zastavom na što je ovaj reagirao tako što je odjednom utihnuo.

Video prenose svi svjetski mediji i dijele korisnici društvenih mreža, ali priči tu nije kraj. Jedan od svjedoka ove neobične i sjajne scene bio je toliko ganut da je kreirao majice s prizorom trenutka u kojem Zea prilazi homofobu, dok je na stražnjoj strani otisnut preslik odluke Američkog vrhovnog suda.

Majice će se moći kupiti od 13. srpnja, a sav prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe, odnosno za promicanje jednakosti i prava LGBT zajednice.

Pročitajte više