Spektakularan doček u rodnom gradu: Amele, ti si ponos Gračanice

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

POBJEDNIK druge sezone showa "X Factor Adria" Amel Ćurić stigao je u rodnu Gračanicu gdje su ga dočekale tisuće sugrađana, ali i obožavatelja iz drugih dijelova BiH.

Inače, Ćurića je u Gračanicu stigao u društvu Tarika Mulaomerovića i Adnana Pacolija, Ive Ćurić i Farisa Pinje, a općinska mu je uprava organizirala svečani doček u centru grada.

Na transparentu koji je stajao iznad bine stajala je poruka "Amele, ti si ponos Gračanice", a u publici koja je pjevala s pobjednikom i njegovim gostima su se mogla čuti skandiranja "Volimo te, Amele", piše Klix.

Podsjetimo, Amel Ćurić pobjednik je showa "X Factor Adria", a od samih je početaka bio jedan od favorita.

"Koliko god sam se potajno nadao da ću pobijediti nisam mogao vjerovati. Pobijedio sam prije deset godina, ali imao sam predosjećaj i rekao sam u bootcampu da ćemo Bobi i ja ostati zagrljeni na kraju. Ove novce ću uložiti u karijeru. Posvećujem pobjedu djevojci Jeleni i roditeljima, a priželjkujem karijeru sličnu Massimovoj i duet s njim", rekao je Amel nakon pobjede.

Ćurić je dobio i nagradu od 20 tisuća eura kao i naslovnu stranu magazina Rolling Stone.

Inače, Amel Ćurić rođen 7. kolovoza 1980. u Gračanici, a glazbom se počeo baviti 1988.

Budući da je od malih nogu pokazivao interes za sevdalinkom i harmonikom, roditelji su ga upisali u osnovnu glazbenu školu.
Nakon početka rata u BiH škola prestaje s radom, tako da je prve akorde na gitari naučio boraveći u skloništu. To je ujedno probudilo interes prema rock glazbi.

Nakon rata bio je član nekoliko amaterskih bendova s kojima je nastupao u Tešnju, Tuzli, Gračanici i Orašju. Pobjedom u superfinalu prvog bosanskohercegovačkog reality showa "OBN Music Talents" u sarajevskoj "Zetri", započinje karijeru pop-rock glazbenika.

Svoj prvi studijski album "Urnebes" izdaje 2006. godine u produkciji diskografske kuće "Hayat Production". Na albumu se nalazi i pjesma Nermina Puškara "Moja djevojka" koja je bila nominirana za nagradu "Davorin 2005" za pjesmu godine.

Amel je tijekom natjecanja često isticao da je svaka pjesma posveta njegovoj djevojci Jeleni i roditeljima.

Jelena Čabarkapa, studentica agronomije i Amel zajedno su već tri godine, a upoznali su se na jednom od natjecanja i od samog je početka bila njegova najveća podrška.

Pročitajte više