Spektakularan pothvat: Američki par izgradio naselje kućica na drveću u Kostariki



JEDAN AMERIČKI par posjetio je Kostariku nadajući se kako bi tamo mogli kupiti kuću, no umjesto toga, na kraju su počeli razmišljati o izgradnji vlastite kuće. Taj su plan i realizirali, ali nisu izgradilili jednu, već čak 25 kućica i tako stvorili pravo malo naselje.

Kako prenosi Daily Mail, Mateo Hogan u ovu se zemlju zaljubio na proputovanju i na kraju uvjerio svoju suprugu Ericu da sljedeći odmor provedu upravo tamo. Njih oboje nakon toga su se složili da bi ovdje mogli kupiti vikendicu u koju bi mogli pobjeći iz gužvi i kolotečine u rodnom Coloradu.

Par je nakon toga saznao kako se dio zemlje u prašumi Kostarike prodaje, pa su, umjesto originalnog plana, odlučili slijediti instinkt i izgraditi nešto svoje.

"Osjetili smo slobodu  kad smo vidjeli ovo mjesto i jednostavno smo morali poduzeti nešto. Površina je mnogo veća od one koju smo inicijalno željeli kupiti, ali taj dio šume vjerojatno bi bio uništen da ga nismo otkupili. Tako smo dobili novi dom, a i sačuvali šumu od devastacije", naglasio je Mateo Hogan na web stranici ovog zanimljivog naselja.

Površina zemlje koju su otkupili je oko 240 hektara, a financijsku pomoć, par je potražio od obitelji i prijatelja koju su se rado odazvali njihovom pozivu za posudbu novca. Tako je par umjesto kućice na drvetu, na kraju izgradio čitavo naselje. 25 kuća smješteno je visoko u krošnjama, a međusobno su povezane konopom.


Naselje se može pohvaliti i bežičnim internetom, a u skladu s ekološkim nastojanjima u kafiću se poslužuje povrće uzgojeno u zajedničkom vrtu. Kućice su čak povezane žicama po kojima se posjetitelji mogu spuštati od jedne do druge. Da se izgradi čitavo naselje, nazvano Finca Bellavista, trebalo je pet godina, a svaka od kućica daje se na iznajmljivanje avanturistima koji neko vrijeme žele živjeti više u skladu s prirodom nego što to dopušta suvremeni način života.</p>


Da se izgradi čitavo naselje, nazvano Finca Bellavista, trebalo je pet godina, a svaka od kućica daje se na iznajmljivanje avanturistima koji odluče da, barem na neko vrijeme, žele živjeti u skladu s prirodom.

Pročitajte više