Sprema se novi Popaj: Hoće li današnji klinci voljeti kultni lik iz crtića?



U PRODUKCIJI Sony Pictures Animationa radi se na novoj CGI verziji kultnog animiranog filma. Za scenarij bit će odgovorni Jay Scherick i David Ronn, a za režiju je angažiran Genndy Tartakovsky koji je stvorio lik Samurai Jacka te radi na "Star Wars: Clone Wars".

Sony vjeruje da bi novi Popaj mogao ponoviti uspjeh njihovih "Štrumpfova" i "Oblačno s ćuftama", a rad na novom kompjuterski generiranom animiranom filmu započet će čim redatelj završi posao s filmom "Hotel Transylvania".

Mornar Popaj jedan je od starijih animiranih junaka, kreirao ga je Amerikanac Elsie Segar, a prvi puta se pojavio 17. siječnja 1929. u stripu Thimble Theatre. Uz već spomenutog mornara, današnji klinci upoznat će i njegovog zakletog neprijatelja po imenu Brut (engleska verzija Bluto, a nešto stariji se sjećaju i kad smo ga zvali Badžo) svaki put kad Popaj pojede špinat. Naravno, vratit će se i djevojka Oliva za čiju se naklonost njih dvojica bore te J. Wellington Wimpy, proždrljivac koji obožava pljeskavice, kod nas poznatiji kao Pero Ždero.

Pročitajte više