Sting u Hrvatskoj primio međunarodnu nagradu za doprinos filmskoj glazbi



U SRIJEDU poslijepodne, prije koncerta u Zagrebu, Sting je primio nagradu Starigrad Paklenica filmskog festivala. Povod je bio održavanje međunarodnog festivala glazbenog dokumentarnog filma, koji je ove godine organiziran u Starigrad Paklenici od 4. do 9. kolovoza za poseban doprinos glazbenoj i filmskoj industriji. Nagradu su Stingu uručili Admir Ćulumarević, direktor SPFF-a te Nikša Bratoš, predsjednik Umjetničkog vijeća SPFF-a.

Admir Ćulumarević je Stingu objasnio da je slogan Starigrada Paklenice, u kojem se festival održava, "mjesto gdje se planina susreće s morem", jer se planina (koja je dio Nacionalnog parka Paklenica, a na kojoj su postavljena kina festivala) nalazi blizu morske obale. Također, slogan SPFF-a je: "Mjesto gdje se glazba susreće s filmom".

Stoga je prirodan izbor festivala da se ova posebna nagrada dodijeli Stingu, ističu iz organizacije, jer je on uspješno ujedinio oba umjetnička pravca, budući da je pisao glazbu za mnoge filmove, uključujući "Cold Mountain" i "Thomas Crown Affair". Osim toga, i sam je glumio u više od 15 filmova poput: "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" i "Quadrophenia".

Pročitajte više