Što se vašem tijelu događa nakon što pojedete slaninu: "Ovo je bolje i od seksa"

Foto: JDFoods/Instagram

NAKON što je infografika koja nam pojašnjava što se događa našem organizmu samo sat nakon što popijemo limenku Coca-Cole postala senzacija, internetom je počela kolati još jedna. Ova se zapravo sprda s prethodnom, a u centru njene pozornosti je slanina.

Napravila ju je tvrtka koja se bavi, pogađate, proizvodnjom slanine i drugih proizvoda od svinjetine. U infografici pojašnjeno je kroz minute što se događa nakon što pojedete hrskavi komadić pržene slanine.

Nakon deset minuta miris slanine koja se prži pretvorit će vas u "gladnog vuka koji je spreman boriti se do smrti za svaki komadić hrane u blizini". 

Nakon 20 minuta "ukusna, dimljena, slana i pomalo slatka slanina dotaknut će vaše okusne pupoljke, a receptori u mozgu prepoznat će da slijedi užitak".

"Čak 45 posto Kanađana stavlja slaninu ispred seksa, a kako smo čuli, kanadski seks je jako dobar", poručuju autori ove infografike.

U 40. minuti zaključujete da ste "namjeravali pojesti samo jedan komad, no pojeli ste tri, a sjećate se da ste pojeli samo dva. Jeste li izgubili svijest na trenutak".

"Znanost tvrdi da skraćujemo život za sat vremena sa svakim komadom slanine koji smo pojeli. No sjetite se da ta ista znanost nema pojma od čega se sastoji 85 posto svemira, zašto mačke predu i zašto smo na Zemlji", zaključuju autori infografike. 

Pročitajte više