Sudski proces otkrio koliko su Pharell i Thicke zapravo zaradili hitom "Blurred Lines"

Screenshot: YouTube

PREKO 16 milijuna dolara zaradili su Pharrell Williams i Robin Thicke hitom "Blurred Lines" koji je prošle godine proglašen najskidanijom pjesmom svih vremena u Velikoj Britaniji, piše Business Insider.
 
Cifra je ugledala svjetlost dana tijekom sudskog procesa koji se vodi između Robina Thickea i potomaka Marvina Gayea koji smatraju da je pjesma plagijat, odnosno krađa Marvinove pjesme "Got To Give It Up".
 
A u rujnu prošle godine Robin Thicke je na suđenju otkrio istinu o tome kako on zapravo nema previše zasluga u stvaranju hita. "Da budem iskren, bio sam pod utjecajem Vicodina i alkohola kad sam dolazio u studio. Sjećam se da sam htio biti uključeniji u kreativni proces više nego što sam bio. Devet mjeseci kasnije, pjesma je postala veliki hit i htio sam dio zasluga... Pharrell je napravio instrumental i napisao svaki dio pjesme", priznao je tada Thicke.
 
Pharrell je, pak, na svjedočenju izjavio da se "takve stvari stalno događaju u ovoj industriji" te da to tako ide, da se "ljudi pretvaraju kao da su veći autori nego stvarno jesu, a tada započinju s ukrašavanjem istine". Suđenje još uvijek traje, a ako se na sudu dokaže da je riječ o plagijatu, nasljednici Marvina Gayea mogli bi dobiti 50 posto zarade ostvarene hitom "Blurred Lines".
 
 
 

Pročitajte više