Suluda misija: Ruski avanturisti popeli se na zgradu visoku 370 metara

Screenshot: YouTube

DA je "Majka Rusija" nepresušan izvor odvažnih avantura koje ponekad graniče s ludilom, dokazao je i najnoviji pothvat nekolicine ovisnika o adrenalinu. Mladi planinar Vitaliy Raskalov okupio je tim od četiri člana i napravio plan za osvajanje moskovskog "Mercury City" tornja, čija je izgradnja u posljednjoj fazi i koji će s 370 metara visine, biti najviša građevina u Europi.

Da stvar bude zanimljivija, Raskalov i njegov tim na toranj su se, baš kao u filmovima poput "Nemoguće misije", željeli popeti neprimjetno i svladati složeni sistem nadzornih kamera, detektora, čuvara, kao i veliki brojem radnika koji su, tvrdi Raskalov, spremni, ne samo uključiti alarm, već  vas i gadno pretući".

Također, otežavajuća okolnost bilo je i vrlo loše vrijeme - snijeg, vjetar i izuzetno niske temperature, prenosi Daily Mail.

"Bilo je vrlo teško, no smislili smo dobar plan. U zgradu smo se uvukli prerušeni u građevinske radnike i zatim se popeli strmim stepenicama i čekali smjenu radnika kako bismo se domogli krana na vrhu", rekao je Raskalov.

Tim je na na raspolaganju imao vrlo malo vremena, a dvojica od ukupno petorice "urbanih planinara", odustali su na pola puta.

Preostala trojica, na čelu sa Raskalovim, izveli su ovaj opasni pothvat i popeli se na zaleđeni kran, a svoju misiju dokumentirali su mini kamerom.

Pročitajte više