Suludi ispad kontroverznog književnika: Predrag Raos pisce pošpricao suzavcem

Foto: Hina

KNJIŽEVNIK Predrag Raos izazvao je danas incident u kojem je upotrijebio i sprej sa suzavcem u prostorijama Hrvatskog P.E.N. centra gdje je ta književna udruga na konferenciji za novinare namjeravala pozvati da se glasa protiv na nedjeljnom referendumu o braku.

Raos je došao u prostoriju gdje se trebala održati konferencija za novinare i ušao u verbalni sukob s predstavnicima pisaca koji su na pressici namjeravali dati podršku glasanju protiv na referendumu o braku.



Protiveći se takvoj namjeri Raos je svojim nastupom onemogućio održavanje konferencije za novinare. Nakon što su ga organizatori bezuspješno probali nagovoriti da napusti prostoriju, odlučeno je da se pisci povuku i u predvorju obrate novinarima.



Prilikom davanja izjava novinarima ponovno se pojavio Raos i sprejom sa suzavcem pošpricao jednu službenicu P.E.N. centra. Žena je počela vrištati i jaukati, netko je povikao da Raos ima suzavac, nastao je metež, nakon čega su svi izašli na ulicu ispred zgrade.



Pozvane su Hitna pomoć i policija koja je ubrzo stigla i prikuplja izjave očevidaca.

Raos je priveden, a zagrebačka policija prekršajno će ga prijaviti zbog kršenja Zakona o oružju te remećenja javnog reda i mira.


Policija je izvijestila da 63-godišnjaka obrađuje zbog prekršaja koji se snakcioniraju prema zakonima o oružju te o javnom redu i miru.Iako nije potrebna dozvola za nošenje i nabavu spreja, zabranjena je njegova uporaba na javnim mjestima te prostorima gdje se može dovesti u pitanje nečija sigurnost.

U zagrebačkoj policiji kažu da će Raosa tijekom večeri odvesti dežurnom prekršajnom sucu kako bi odgovarao za današnji incident.

43-godišnjoj djelatnici centra liječnička je pomoć pružena u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica.

U nastavku se prisjetite "mudrosti" koje je pisac razasuo gostujući u emisijama koje su se bavile pitanjem homoseksualnosti i seksualnog odgoja u školama.

 

 

Pročitajte više