Superjahte, privatni avioni i sveopća rasipnost: Transrodna nasljednica hvali se luksuzom na društvenoj mreži

Foto: Weibo/Telegraph

ZHANG JIALE (22) je kći kineskog "kralja osiguranja" Zhang Juna, a fotografije koje prikazuju njezin luksuzan načina života postale su okidač za bijes i zavist među Kinezima na popularnoj društvenoj mreži Weibo, njihovoj svojevrsnoj inačici Twittera.

Transrodna djevojka, koja je odlučila živjeti kao muškarac, skuplja goleme jahte i privatne avione, kupuje samo najskuplje dizajnerske komade i okružuje se ljepoticama. Svoj luksuzan način života dokumentirala je fotografijama, a uz njih je napisala: "Novac može kupiti kuću, ali ne može kupiti obitelj. Može kupiti sat, ali ne može kupiti vrijeme. Može kupiti krevet, ali ne i san. Novac ti može kupiti knjigu,ali ne i znanje, te medicinsku njegu, ali ne i zdravlje."

Otkad ih je postavila na Weibo fotke se dijele brzinom munje u Kini, pa i šire, i iako ima onih koji brane Jiale, komentatori je najčešće ne štede. Oni koji se ne dive njezinu "uspjehu", najblaže rečeno, nisu impresionirani. "Ne mrzimo bogate, ali zato mrzimo nepravdu koju oni predstavljaju.", nalazi se u jednom od komentara na fotografije.

Pročitajte više