Supruga Michaela Schumachera čitavo mu je vrijeme glavni oslonac: "On je takav, uvijek su mu trebali izazovi"

Foto: Guliver image/Getty Images

PROTEKLA dva dana čitav svijet budno prati što se događa s bivšim prvakom Formule 1, Michaelom Schumacherom, koji je teško stradao u nesreći na skijalištu u Meribelu u nedjelju oko 11 sati ujutro. Vozio je izvan skijaške staze, pao te udario glavom u kamen. Iako je imao kacigu, ozljede su vrlo teške te se liječnici bore za njegov život.

Čitavo to vrijeme uz njegov su bolnički krevet u Grenobleu 44-godišnja supruga Corinna, 16-godišnja kći Gina Maria te 14-godišnji sin Mick koji je bio s ocem u trenutku stradavanja. Corinna i Michael Schumacher u ljubavi su 22 godine, što je točno pola njezina života, a u braku 18 godina. Za to vrijeme Corinna je sa svojim suprugom avanturističkog duha strepila 307 profesionalnih utrka, piše Bild.

I iako je uvijek strahovala, trudila se to ne pokazivati već je često bilo vidljivo kolika mu je podrška: "Michael točno zna što radi i zna da ja stojim uz njega. Potrebni su mu izazovi, on je takav. I ja to jako dobro razumijem", kazala je svojedobno. "Njegova je strast prema utrkivanju velika i bez nje on ne bi bio on, ta ga strast učinila onim što je. Upoznala sam ga kao trkača i uvijek ću se u potpunosti pouzdati u njega". Bila je uz njega i kad se odlučio ponovo vratiti na stazu, ali nije bila jedina. Naime, poznato je da je Schumi prilično praznovjeran i da je sa sobom uvijek morao imati amajlije za sreću. Jedna od njih je četka za kosu kćeri Gine, zatim zlatni križić koji mu je poklonio sin te Corinnina amajlija bez koje nije započinjao utrke.

A njegove su amajlije sasvim dobro funkcionirale dosad. 2009. godine, kad je nakon pada s motocikla umalo završio u invalidskim kolicima obećao je supruzi da više neće "divljati". Tad je svoj i Corinnin brak opisao kao "potpunu harmoniju": "Imamo istu ideju o tome kako želimo provesti život. Moja supruga Corinna i naša harmonična obitelj - to je moja glavna snaga", kazao je.

Nakon nesreće Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm kazala je novinarima: "Obitelj nije baš dobro, što je sasvim jasno. U potpunom su šoku", a nedugo nakon toga stigla je i službena objava za medije u kojoj je stajalo: "Željeli bismo se zahvaliti medicinskom timu za koji znamo da rade sve što je u njihovoj moći da pomognu Michaelu. Željeli bismo se zahvaliti i ljudima diljem svijeta koji su izrazili podršku i šalju želje za Michaelov oporavak".

Pročitajte više