Sve sprdancije na jednom mjestu: Nishimura je trenutno najveća internetska anti-zvijezda

Foto: Twitter/Facebook/Instagram

U OVOM trenutku Japanac Yuichi Nishimura jedna je od najomraženijih osoba na planetu.

Kronologija krađe Yuichija Nishimure

Sramotno jučerašnje suđenje dovelo ga je pred internetski zid srama i u roku od nekoliko sati postao je glavna zvijezda društvenih mreža, memea, videa...

Na sebe je navukao bijes nogometnih fanova diljem svijeta, ali i svog naroda pa su Japanci pohrlili na društvene mreže i ispričavali se Hrvatima zbog nepravde koju im je nanio. Jedan je napisao da je greška Hrvata bila ta što ga nisu bolje potplatili prije utakmice.

Kada prođe dovoljno vremena, kada se zaredaju uspjesi i novi skandali na nogometnom terenu, Yuichi Nishimura rijetko će se spominjati, ali zato se internet pobrinuo da njegova ostavština ostane zauvijek zabilježena.

Tako smo, između ostalog, danas imali prilike pogledati urnebesne crtiće o ukradenom penalu.

Bijesni hrvatski fanovi pobrinuli su se da Nishimura dobije svoju fan stranicu na Facebooku. "Humanitarna akcija: Kupimo japanskom sucu naočale" trenutno broji skoro 90 tisuća članova.

Njegova službena Facebook stranica zatrpana je ljutitim komentarima hrvatskih navijača koji se pitaju koliko je novca dobio od Brazila za dosuđeni penal.


Odmah nakon utakmice nepoznati haker odlučio je malo "urediti" Nishimurinu stranicu na Wikipediji, promijeniti mu mjesto rođenja u Sao Paolo i dodati opis kontroverznog suđenja.

Twitter, Facebook i Instagram prepuni su internetskih memea s njegovim likom, a dio njih možete pogledati i u galeriji.

Iz sata u sat na YouTubeu niču videi posvećeni sinoćnjem suđenju. U narednih nekoliko dana sigurno nas očekuje njihova navala jer fanovima nogometa uistinu ne nedostaje inspiracije kada je u pitanju Yuichi Nishimura.





 

 

Pročitajte više