Tako to rade u Rusiji: Sjekire, vatreno oružje i apsolutni kaos u prometu



IAKO većinu nesuglasica u prometu rješavaju šakama, ruski vozači spadaju među rekordere kada je riječ o "nešto ekstremnijem" pristupu problemima.

Naime, kada se na internetu pojavi neki video manijaka koji je nekom vjetrobran razbio sjekirom ili palicom, ili se potukao zbog naglog kočenja, možete biti sigurni da u devet od deset slučajeva, snimka dolazi iz Rusije.

To, naravno, ne znači da i ostatak svijeta nema svojih "bisera" već da Rusija prednjači u korištenju hladnog i vatrenog oružja s ciljem rješavanja ovakvih situacija.

Ako vam je teško povjerovati, dovoljno je baciti oko na neke od ovih video materijala i biti će vam jasno da je Rusija po ovom pitanju totalno poludjela.


Štoviše, situacija je toliko van kontrole da postoji i stranica koja se bavi isključivo ruskim "najvećim prometnim hitovima", a provjeriti svaki od tih videa, prava je misija.

Naravno, neki od obračuna vjerojatno su namješteni, ali teško je procijeniti koliko ih je pravih, a koji su lažni. Međutim, najveći dio njih djeluje stvarno, piše Daily Mail.

Rusi su uočili da problem postoji, ali tvrde da je najveći razlog ovakve količine prometnog divljaštva korumpirana policija i nemogućnost da se stane na kraj onima koji počine prometne prekršaje i prolaze nekažnjeno.

Upravo iz tog razloga, ruski vozači sve češće kupuju kamere koje instaliraju u automobile kako bi zabilježili takve slučajeve i predočili ih vlastima. Što objašnjava i velik broj videa iz Rusije.


 

Pročitajte više