Tata vojnik ima konkretne (i zastrašujuće) naputke za kćerinog budućeg dečka

Foto: Facebook

UMIROVLJENI vojnik, nekadašnji pripadnik Navy SEALsa Marcus Luttrell postao je poznat nakon što je prema njegovom iskustvu u Afganistanu snimljen film "Lone Survivor".

A ovaj si je veteran priskrbio još malo internetske popularnosti nakon statusa na Facebooku u kojem se dotaknuo očinstva.

Luttrell je otac trogodišnjeg Axea i dvogodišnje Addie, a u svojoj je objavi, koja je dosad prikupila gotovo 40.000 lajkova, napisao nekoliko naputaka za Addiene buduće udvarače. U njoj stoji: "Ako će biti Facebooka u vrijeme kad moja kći počne izlaziti s dečkima, natjerat ću njezinog potencijalnog momka da kontaktira svakog oca kćeri ovdje, svakog MMA borca, boksača, policajca, vatrogasca i, ne zaboravimo najžešće od svih, zatvorskog čuvara. Da dobije njihov blagoslov. Uživo. A onda će taj dečko morati proći to sve isto sa svim mojim suborcima dok mu oni pokazuju svoje naoružanje. Pa oličiti kuću, popraviti ogradu, pokositi travu, obuzdati tornado, ukrotiti uragan, ugasiti šumski požar i tako dalje...Kad to napravi, dat ću mu svoj broj da se može boriti sa strahom da mene nazove. Razmišljam i o pojasu nevinosti sa znakom SEALsa na kojem piše 'Traži oca ključ'. Otac je tetovirani manijak okovan uza zid. Ima lošu narav i pjena mu ide iz usta, spava u dvorištu s vatrenim mravima i zmijama. Ništa preteško. Veselim se prvom kandidatu za nekih 16 godina. Čekat ću".

Naravno, objava je naišla na brojne reakcije. Dok su neki očevi pisali koliko su i oni sami zaštitnički nastrojeni prema svojim kćerima, drugi su komentirali da je takav stav u principu problem američkog društva. "Kao otac on može zaštititi i savjetovati svoju kćer koliko god želi, ali na kraju...to nije njegov izbor ni njegov život...njezin je", napisao je jedan od komentatora, a drugi dodao: "Znam kako se tate osjećaju prema svojim kćerima i komentari su smiješni. Ali u stvarnosti, ako se prema njoj ponašate onako kako želite da se ti momci ponašaju, ona će znati izabrati. Poštujte je i ona će odrasti u zdravu, samopouzdanu ženu".

Pročitajte više