Thompson platio državi gotovo 1,2 milijuna kuna

Foto: Index

NAKON brojnih zavrzlama oko poreznog duga zbog kojeg se u medijima pojavio još prošlog ljeta, Thompson je riješio dugovanje prema državi.

Naime, prema pisanju Novog lista, Marko Perković Thompson uplatio je gotovo 1,2 milijuna kuna državi, zbog neprijavljenog prihoda od 3,69 milijuna kuna prema posljednjem rješenju Porezne uprave.

Ali, unatoč tomu pjevač dug ne priznaje i čeka odluku Upravnog suda, a na uplatu novca odlučio se jer je na drugostupanjskoj komisiji odbijena njegova žalba. Da to nije napravio prijetila bi mu ovrha, a dok Upravni sud ne riješi njegovu tužbu moglo bi proći i godinu ili dvije. Ako oni utvrde da Thompson ipak nije bio dužan, država će mu morati iznos vratiti uvećan za kamatu od 12 posto.

"Marko Perković državi ne duguje porez, niti ga je ikada dugovao i to ćemo dokazati na Upravnom sudu kojem smo dostavili sve dokumente i ugovore koje je Porezna uprava ignorirala. Sve ostalo ne želim komentirati dok Upravni sud koji je neovisno tijelo ne donese svoju presudu", izjavio je pjevačev odvjetnik Vatroslav Šego.
 

Pročitajte više