"Tijekom Megadethova nastupa dio posjetitelja odlučio je iz samo njima znanih razloga prekinuti koncert"



NAKON što je tijekom srijede u medijima objavljeno da je dio posjetitelja Metalfesta kamenovalo bend Megadeth jer su sumnjali da su bendovi Dark Tranquility i W.A.S.P. zbog njih otkazali svoje nastupe, organizator je medijima poslao i službeno priopćenje o događaju. U priopćenju su, kao i prethodno, ponovili da su nastupi ta dva benda otkazani zbog tehničkih problema te dodali da je nastup grupe Megadeth pomaknut zbog njihovog nadolazećeg nastupa u Italiji. Organizator se također ovim putem ispričao i ostalim posjetiteljima festivala zbog incidenta dodajući kako je kamenovanje "incident neciviliziranog ponašanja mizernog dijela publike".

"Nastup skupina W.A.S.P. i Dark Tranquillity otkazan je zbog tehničkih poteškoća, što nije neuobičajeno na velikim festivalima, a na žalost, tako nešto dogodio se i na Metalfestu Hrvatska. Moramo vas obavijestiti da je termin headlinera, skupine Megadeth, promijenjen na njihov zahtjev, s obzirom na zadržavanje na granici te da već danas (srijeda) nastupaju u Italiji, a kasniji nastup u Zadru bi im tako nešto doveo u pitanje, pa se sukladno tome morao podesiti i ostatak satnica nastupa. Tijekom Megadethova nastupa određeni dio posjetitelja odlučio je iz samo njima znanih razloga prekinuti koncert, uništiti jedan uistinu veliki događaj i baciti crnu mrlju na višemjesečni napor velikog broja ljudi. Nažalost, i na ogroman broj sjajnih posjetitelja, ali i na sam grad Zadar i Hrvatsku, koji su se pokazali srdačnim domaćinima gostima iz SAD-a, Meksika, Skandinavije, Njemačke, Slovačke, Egipta i brojnih zemalja diljem svijeta", stoji u službenom priopćenju organizacije.

"U svezi s navedenim, organizator se svima ispričava za doživljene neugodnosti i ograđuje od neciviliziranog ponašanja mizernog, ali u ovom slučaju, i na veliku žalost svih, važnog dijela publike, kojem je očigledno bilo najmanje važno kakvu će sliku odaslati u svijet. Također, posebno se zahvaljujemo mnogima koji su nam izrazili riječi potpore i još jednom svima iskreno ispričavamo", dodali su u svom dopisu koji je stigao medijima tijekom srijede poslijepodne. 

Pročitajte više