"To nije Vatikan, to je ´Melrose Place´": Novi "dokazi" da je Benedikt XVI. gay?

Foto: AFP

POZNATI katolički bloger (i deklarirani homoseksualac) Andrew Sullivan u svom je članku za The Dish ponovo potaknuo glasine da je, sada već bivši, papa gay.

Naime, objavljeno je da će Ratzinger ostati u Vatikanu, umjesto umirovljenja na tajnoj lokaciji. Također je objavljeno da će živjeti s nadbiskupom Georgom Gänsweinom, s kojim je već dugo godina u vrlo bliskim odnosima.

O Gänsweinu se u javnosti nije znalo previše, no u Italiji je bio poznat u medijima zbog svog izgleda te je tako bio prozvan Zgodni Georg. Čak je i završio u talijanskom izdanju Vanity Faira, u članku pod naslovom "Otac Georg - nije grijeh biti lijep".



No, to će ga staviti u prilično nezgodnu poziciju - iako će živjeti s bivšim papom, morat će ispunjavati dužnosti za novog papu. Ovo, tvrdi Sullivan, nije pretjerano uobičajeno. Čak su pronađeni citati u kojima Gänswein tvrdi da ponekad zna biti nervozan u blizini Svetog Oca, iako  mu je desna ruka već godinama te da postoje situacije u kojima mu srce zna brže zakucati, prenosi Huffington Post.

Upravo dvosmislenost ovih riječi je Sullivanu glavni dokaz da među Ratzingerom i Gäswinom ima kemije, uvjeren je Sullivan. Činjenica da će preko dana raditi s Papom, a živjeti s Ratzingerom, znači da to "nije Vatikan nego 'Melrose Place'", kaže.

Doduše, Sullivan nije jedini koji je u to uvjeren. Podsjetimo, dnevni talijanski list La Repubblica je nedavno objavio da razlog papine ostavke leži u snažnom utjecaju raznih interesnih skupina u Vatikanu, uključujući i gay lobi.

Pročitajte više