Tragedija izbjegnuta za dlaku: Šestomjesečna beba spašena od utapanja u ledenoj vodi

Foto: Shutterstock

U LUCI Watchet u britanskom Somersetu u nedjelju se odvila doista prava drama. Naime, nakon što je snažan vjetar otpuhao njegova kolica s doka kojim se šetala njegova majka, dječak star šest mjeseci upao je u ledenu vodu.

Srećom, u blizini je bio 63-godišnji radnik na doku George Reeder. George je isprva pomislio da je u vodu upao pas, no zatim je  čuo vriskove majke Kate Stevens. Skočio je u 3,5 metra duboku vodu i stisnuo dječja kolica uz zid, a potom mu je slučajni prolaznik pomogao da na njih prikvači uže i izvuče bebu na suho, prenosi Telegraph. Prolaznik je zatim dao djetetu umjetno disanje i oživio ga prije nego je prebačen u bolnicu Musgrove u Tauntonu gdje je završila na odjelu intenzivne njege.

"Majka mi je rekla da joj je beba završila u vodi. Skočio sam i privukao kolica do mola, a potom je netko bacio uže koje sam zavezao te smo ih izvukli van. Tek kasnije saznao sam što se dogodilo, odnosno, da je krivac za nesreću zapravo vjetar. No, drago mi je što se sve ipak dobro završilo", naglasio je Reeder.

 

Pročitajte više