"Tragedija" jednog gadget frika: Čekao zlatni iPhone u redu čak dva tjedna, a ipak ga nije dobio

Foto: Apple, Screenshot: YouTube

JOSEPH CRUZ je na težak način saznao da čak ni dvotjedni boravak pred Appleovom trgovinom ne garantira da će novi zlatni model ponijeti kući.

On je, naime, čitava dva tjedna strpljivo čekao pred trgovinom na njujorškom Manhattanu svoj zlatni iPhone 5S, a zbog tako ranog dolaska bio je čak drugi u redu.

Iako je kupio druga dva smartphonea, 20-godišnjak je bio razočaran jer nije dobio ono za što je žrtvovao dva tjedna svog života. "Prilično sam razočaran, ali čekanje u redu bilo je zanimljivo i zabavno iskustvo", rekao je za Huffington Post te dodao kako je tužan jer nije uspio kupiti zlatni iPhone za svoju majku.



Cruz kaže kako mu je, dok je čekao u redu, djelatnik trgovine dao karticu kojom će kupiti zlatni iPhone, ali čim je ušao u trgovinu u petak saznao je da zlatnih više nema za kupiti. Pomislio je kako je to zato jer je mnogo ljudi unaprijed rezerviralo zlatne modele, no i dalje mu nije jasno zašto mu je rečeno da će ga moći kupiti, a na kraju mu je to onemogućeno.

Novi uspješni model iPhone 5S ostvario je rekordnu prodaju te je u samo 24 sata otkad je pušten u prodaju, rasprodan diljem svijeta. Iz Applea najavljuju da će sljedeće pošiljke njihovog najnovijeg modela smartphonea biti dostupne tek sljedećeg mjeseca.

Mnogi analitičari predviđali su kako će prodaja iPhonea 5S doseći čak osam milijuna primjeraka tijekom vikenda premijernog puštanja u prodaju, što je i više no što je ostvario iPhone 5 koji se prodao u nevjerojatnih pet milijuna primjeraka, piše Mashable.

Pročitajte više