Travolta (konačno) prekinuo šutnju i komentirao kontroverzni film o scijentologiji

Foto: Guliver Image/Getty Images

OTKAD je film "Going Clear", iza kojega stoji HBO, a koji se bavi scijentološkom crkvom, nedavno premijerno prikazan, prašina oko njega ne prestaje se dizati, a sada se o svemu oglasio i John Travolta, dugogodišnji pripadnik ove sekte koja u svojim redovima ima još mnoge slavne ličnosti.

Travolta je tako prekinuo šutnju koja je trajala godinama - čak ni za vrijeme najžešćih spekulacija o njegovoj ulozi u scijentološkoj crkvi kao i o utjecaju koje ista ima na njegov privatni život i karijeru, glumac se u javnosti nije izjašnjavao po pitanjima vezanim za navedeno. No, prikazivanje filma "Going Clear" očito je bilo okidač, pa je Travolta odlučio javno komentirati i prijašnje navode, ali i buru koja se digla oko kontroverznog filma u kojem je upravo on jedan od glavnih likova kroz čiju se priču razotkrivaju manje poznati detalji o načinu na koji funkcionira scijentološka crkva.

"Bio bi zločin pogledati taj film"

Film je dosad pogledalo više od 1,7 milijuna ljudi, no Travolta nije među njima. "Bio bi zločin pogledati taj film", rekao je, između ostaloga, Travolta u nedavnom intervjuu za Tampa Bay Times, te dodao: "Ne, nisam ga pogledao, niti namjeravam. Ništa od rečenog u filmu nije istina, zašto bih se onda uopće bavio time".

Redatelj filma, Alex Gibney, je, pak, za Business Insider rekao: "Nadam se da će ovaj film pobuditi dovoljnu pozornost javnosti i tako olakšati Travolti, ali i Tomu Cruiseu, da konačno napuste tu crkvu".

No, Travolta i dalje tvrdi da su navodi izneseni u filmu spekulacije i laži. "Ja sam zaista sretan kao član scijentološke crkve i moje je, sada već 40-godišnje iskustvo s tom crkvom, odlično. Moja je vjera posebno došla na kušnju kada mi je 2009. godine preminuo sin. Bez scijentološke crkve ne bih nikada uspio krenuti naprijed nakon te tragedije i zbog toga ću im vječno biti zahvalan. Scijentologija mi je donijela samo divne stvari u životu i ne mogu zamisliti da je netko tako napada", rekao je Travolta.

 

Pročitajte više