U Hrvatskoj počelo snimanje "najambicioznijeg međunarodnog filmskog projekta" u ovoj godini

Foto: Pakt Media

OVE SRIJEDE u Hrvatskoj je započelo snimanje akcijskog trilera "The Lake", redatelja Stevena Qualea. Film producira, između ostalih, i Luc Besson, a kako piše HAVC, radi se o "najambicioznijem međunarodnom filmskom projektu ove godine u Hrvatskoj". U brojkama - projekt, iza kojega stoji francuska producentska kuća EuropaCorp, u Hrvatskoj bi trebao ostaviti oko sedam milijuna eura.

U glavnim su ulogama Sullivan Stapleton, Charlie Bewley, Diarmaid Murtag te JK Simmons, a radnja se temelji na priči o grupi mornaričkih komandosa koji, u pokušaju otkrivanja davno zaboravljene tajne, na dnu jezera pronalaze sanduke sa zlatnim polugama.

"S obzirom na to da imamo dosta podvodnih scena, jedna od mogućnosti bila je da cijeli film snimimo na Malti, gdje postoje veliki bazeni i gdje smo mogli izgraditi set. Međutim, izabrali smo Hrvatsku jer je naš izvršni producent imao izvrsno iskustvo kad je lani u Dubrovniku snimao seriju 'Borgia'. U filmskoj industriji, povjerenje je sve. Uvijek ovakve odluke donosite na osnovu prijašnjih iskustava, tako znate da je zemlja pouzdana. Tu su naravno i sjajne lokacije, filmske ekipe i mjere poticaja. Uz sve to, dobili smo i dozvolu Hrvatske vojske i Vlade da koristimo njihove tenkove i vojna vozila, kao i dozvolu da na ulicama Zagreba snimimo neke akcijske scene", rekao je producent filma Raphael Benoliel, kako piše HAVC.

Snimanje u Hrvatskoj odvijat će se u Zagrebu, Istri i okolici (Grožnjan i Hum), u Karlovcu i Ogulinu, na Lokvarskom jezeru u Gorskom kotaru te na jezeru Čiče nedaleko od Velike Gorice. Planirani završetak snimanja je 24. srpnja, a premijera filma najavljena je za ljeto 2016.

 

Pročitajte više