U Poreču se otvara izložba oca i sina, Domagoja i Marina Topića

Foto: Katalog Topića

VEČERAS u 20 sati u Galeriji Zuccato u Poreču otvara se izložba fotografija Domagoja i Marina Topića, pod jednostavnim nazivom "Fotografije".

"Domagoj i Marin trenutke eteričnom mrežom svoga kadra hvataju kao leptire u zamahu. Savršene trenutke u kadru koji nije kruti okvir izvan kojega se ne može. On nije De Chirico koji nas ostavlja u strepnji pred onim što nas vreba izvan prikazanog, jer na njegovim je fotografijama sve što bismo tog trenutka trebali vidjeti, sve što želimo vidjeti kako bismo mogli vidjeti ovdje i sada. Čak i kada se sutra preko rijeka i ulica razlije drugim svjetlom, drukčije srebrnom maglom. Topićevi su slikopisi dvodimenzionalna, zlatna zrnca jantara koja u nedogled, rječito u sadašnjosti zbore o minulome, o velebnome svijetu iz Riječi stvorenom, čije trenutke ljepote možemo samo mrežama hvatati, diviti se poput zajapurene dječurlije.", napisala je o Topićima Ivana Šojat - Kuči.

Domagoj Topić

Rođen je 1979. godine u Osijeku. Završio je Prvu gimnaziju u Osijeku te zatim upisao Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, odsjek snimanje. Sudjelovao je na brojnim domaćim i međunarodnim izložbama fotografija. U protekle četiri godine koautor je  projekata fotomonografija Kopački rit, Osijek-grad za dugu ljubav te Novigrad – samozatajan grad.
 

Marin Topić

Rođen 12. rujna 1956. godine u Osijeku. Fotografijom se počeo baviti kao učenik Osnovne škole August Šenoa u Osijeku. Završio je Rolleyevu školu fotografije u Braunschveigu. 1987. u zvanju majstora fotografije; primljen u ULUPUH, sekcija za fotografiju. 1982. do 1991. instruktor fotografije u Narodnoj tehnici u Osijeku 1991. u statusu slobodnog umjetnika. Od 1994. je član HDLU Osijek.

Pročitajte više