U krumpirićima u McDonald´su pronašao nešto što će vam ubiti svaku želju za junk foodom

Ilustracija: Shutterstock

ČAK I ako ste među onima koji inače ne mogu odoljeti čarima junk fooda ili, konkretnije, McDonald'sa, nakon ovoga mogla bi vam jednom zauvijek nestati ta nezdrava navika i želja.

Naime, McDonald's u Japanu bio je prisiljen ispričati se svojim konzumentima nakon što se zaredalo nekoliko slučajeva pronalazaka raznih stvari u njihovoj hrani.

Jedno je dijete ozlijedilo usta na komadu plastike koje je pronašlo u sladoledu u prosincu. Komadić je pao u stroj za vrijeme sastavljanja, pretpostavili su iz uprave. Prije toga jedna je mušterija u kolovozu u krumpirićima pronašla - ljudski zub. Iz McDonald'sa su poručili da nitko od njihovih zaposlenika nije ostao bez zuba, a i izgledao je i kao da nije pržen, dodali su. Još uvijek se istražuju oba slučaja.

Ipak, prije nego što otkriju što se krije iza obje misterije izvršni direktor Takehiko Aoki sad je odlučio uputiti službenu ispriku mušterijama: "Želimo da se takvi slučajevi svedu na nulu. Radimo sve što možemo da ih riješimo, jednog po jednog. To nije pravilo, to su izolirani slučajevi", kazao je, ali priznao i da je svjestan da je dosad kod njih pronađen i komadić metala u palačinki te još jedan komadić plastike u McMuffinu.

Odbio je dati točnu brojku slučajeva u kojima su se mušterije žalile na predmete u hrani, a poznato je još i da su komadi plastike pronađeni u McNuggetsima, od kojih je jedan bio plave boje, pa je mogao upasti za vrijeme proizvodnje, dok je drugi bio proziran, od plastike koju McDonald's ne koristi.

"Ja ću jesti McNuggetse. Hranit ću McNuggetsima svoju djecu. Nemam sumnji", kazao je Aoki.

Pročitajte više