U nacističkom društvu: Mladi američki skinheadi u svom okruženju

Screenshot: Adamkrausephoto.com

FOTOGRAF Adam Krause bio je u teretani kad je upoznao mladiće koji su nakon nekog vremena postali osnova njegove serije fotografija nazvane "Greenpoint Brooklyn Nazi Skinheads".

On je odrastao na Floridi kao član "žestoke punk zajednice", piše Slate. "Znao sam da su ovi dečki skinsi nakon što sam prepoznao rasistički bend na majici jednog od njih. Mislim da mi je to što sam upoznat s punk scenom pomoglo da identificiram ove dečke, baš kao što bi netko koga zanimaju automobili lako prepoznao neki model", objasnio je Krause koji je nekoliko tjedana proveo družeći se s ovim mladićima.

Fotografirao ih je uz razna nacistička obilježja, ponekad prekrivenih lica kako bi im identitet ostao skriven: "To je suradnja. Fotografirao sam subjekte na mjestima koja su im svojstvena. U nekim slučajevima nisu željeli biti fotkani u svojim domovima pa smo odlazili na mjesta na kojima se inače druže", pojasnio je.

Dečki koje je fotografirao znali su da se Krause ne slaže s njihovim stavovima, ali odlučili su ga prihvatiti jer je razumio njihovo podrijetlo i obraćao im se s poštovanjem. "Moji bake i djedovi bili su u holokaustu. Odrastao sam s tim teretom. Ali ja sam osoba bez predrasuda, ne osuđujem nikoga. Napravio sam jako glupe stvari u svom životu. I iako se ne slažem s onim u što ovi dečki vjeruju, shvaćam kako netko može imati drukčije mišljenje od većine. Jako mi dobro ide ostajanje na distanci u nekoj situaciji, a i ne pokazivanje emocija", objasnio je fotograf koji se čitavu karijeru bavi subkulturama pa osim ove njegovi radovi uključuju seriju o fanovima Morrisseya te floridskim lovcima na aligatore.

Fotografije možete pogledati ovdje.

Pročitajte više