U okolici jednog našeg gradića počelo snimanje hrvatske verzije "Igre prijestolja"

Foto: Udruga Trash

NA TAJNIM lokacijama u okolici jednog "srednjoeuropskog gradića duge povijesti na sjeverozapadu Hrvatske", počelo je snimanje hrvatske verzije "Igre prijestolja", izvijestila je danas na Facebook stranici Trash Film Festivala, udruga Trash koja stoji iza ovog projekta.

Izvršni producent filma je Tomislav Šipek, a producent, scenarist i redatelj Tihomir Galevski. Kako stoji na Facebook stranici Trash Film Festivala, producenti su okupili "respektabilnu ekipu iza i ispred kamere" koja je počela sa snimanjem povijesnog epa kojeg su mnogi već usporedili s kultnom TV serijom "Igra prijestolja" i trilogijom "Gospodar prstenova".

Radnja filma smještena je, navodi se u priopćenju, u skladu s glavnom temom ovogodišnjeg Trash film festivala - u vrijeme srednjeg vijeka, a priča novog Trash blockbustera vrti se oko hrabre družine koja pokušava spasiti kraljevstvo od zlog i dijaboličnog diktatora koji je uzurpirao prijestolje.

"S obzirom na broj i atraktivnost lokacija na kojima ćemo snimati, kostimografiju i rekvizite koje ćemo koristiti, broj glumaca i statista koji će ostvariti uloge te zahtjevne vizualne i zvučne efekte koje planiramo u montaži ovo je jedan od najzahtjevnijih filmskih projekata u povijesti udruge Trash", istaknuo je Šipek, izvršni producent filma. Galevski, pak, dodaje, da je priča "vrlo dinamična i napeta i ima elemente i akcijskog i borilačkog i znanstveno-fantastičnog i horror filma, a svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je u potpunosti slučajna i nenamjerna".

"Uloge su vrlo zahtjevne i traže od glumaca i statista da preispitaju svoje unutarnje 'ja' i pronađu u sebi emocije i glasove za koje nisu ni znali da postoje. Već u procesu pretprodukcije puno smo radili s njima ne bi li im pomogli u tome, a rezultati su bili vidljivi već u prvim scenama koje smo snimili i uvjeren sam da će publika na Trash film festivalu biti očarana", dodaje Galevski.

Osim glumačke ekipe udruge Trash, uloge u filmu dodijeljene su nekim novim glumcima i statistima. "Među njima su i majstorica borilačkih vještina Ida Rodik te velika ljubiteljica povijesnih filmova Valentina Habunek", stoji u objavi na Facebook stranici Festivala.

Snimanje bi trebalo trajati nekoliko tjedana, a prve isječke iz filma, koji, kako nam je potvrđeno iz produkcije, još nema službeni naslov, ekskluzivno će moći vidjeti posjetitelji jubilarnog 10. Trash film festivala koji će u Varaždinu biti održan od 9. do 12. rujna ove godine.

Pročitajte više