Ubojica Johna Lennona poručio: Žao mi je što sam bio takav idiot

Screenshot: YouTube

UBOJICA Johna Lennona u zatvoru je od 1981. godine, a sud mu je tada dodijelio kaznu od 20 godina do doživotno, s mogućnošću pomilovanja. Mark David Chapman Johna Lennona je ubio osmog prosinca 1980. godine ispred njegova stana u New Yorku, upucavši ga u leđa četiri puta. Chapman je ovih dana po osmi put izašao pred suce, u skladu sa svojim pravom da zatraži uvjetno puštanje nakon 20 godina.

"Žao mi je što sam izazvao toliko patnje. Žao mi je što sam bio takav idiot i što sam odabrao krivi put do slave. Mnogi ljudi su ga voljeli. Bio je velik čovjek, jako talentiran i mnogi još jako pate. I danas dobivam pisma njegovih fanova, što je pravi pokazatelj koliko je bio voljen", kazao je Chapman sucima.

Unatoč svome pokajanju, njegov zahtjev je odbijen i osmi put: "Njegovo puštanje na slobodu umanjilo bi ozbiljnost počinjenog zločina te bi potkopalo poštovanje zakona", kazao je jedan od sudaca, prenosi The Independent.

Nakon što je 1981. godine priznao krivnju, osuđen je za ubojstvo drugog stupnja, a kaznu služi u zatvoru Wende u američkom gradu Buffalu.

 

Pročitajte više