Uginuo Elwood, najružniji pas na svijetu, koji je "pomagao djeci da shvate da je u redu biti drukčiji"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ELWOOD, mješanac čivave i kineskog kukmastog psa, koji je 2007. godine osvojio titulu najružnijeg psa na svijetu, uginuo je u dobi od osam godina, priopćila je njegova vlasnica ove subote, javlja Reuters.

"Sve se odvilo vrlo brzo", kazala je 52-godišnja Karen Quigley iz New Jerseyja u suzama. Ona je Elwooda posvojila 2006. godine kad je imao devet mjeseci. Prvi vlasnik namjeravao ga je eutanazirati jer je bio preružan, ali tad ga je odlučio preuzeti jedan od njegovih prijatelja. Nakon toga dospio je kod Quigley.

Elwood je uginuo u četvrtak ujutro, na Dan zahvalnosti. "Bio je u mojim rukama", ispričala je Karen te dodala da joj veterinar kazao kako vjeruje da je psić imao neku vrstu raka.

Nakon osvajanja titule na natjecanju u Kaliforniji Elwood je imao pravu malu sljedbu fanova koji su mu slali razglednice i pisma. To je navelo njegovu vlasnicu da napiše knjigu za djecu o samopouzdanju, nazvanu "Svi vole Elwooda".

Elwood je imao "čarobnu moć da nasmije i razveseli ljude" zbog čega su ga ljudi, a posebno djeca, voljeli, poručila je njegova vlasnica i dodala: "On je bio najljepši pas kojeg sam ikad vidjela. Pokazivao je djeci da je u redu biti drukčiji".

Pročitajte više