"Ukraden" hit Nede Ukraden: Otkrijmo od koga je Severina "posudila" ovaj put

Screenshot: YouTube

U SRPSKIM medijima pojavila se priča o navodnom novom "posuđivanju" naše najpopularnije pjevačice Severina, a na meti njenih autora ovog se puta našla Neda Ukraden od koje koje je Seve, pišu, "malo prepisala".

Naime, radi se o njenom novom singlu "Uzbuna", a naša je pjevačica refren posudila s pjesme "Nije ti dobro". Podsjetimo, "Italiana" se našla na udaru zbog kopiranja "Marakane", a "Brad Pitt" "Stereo Lovea" Edwarda Maye .

Čim se pjesma pojavila na YouTubeu, neki od komentatora odmah su primijetili sličnost pa su pjesmu nazvali plagijatom. Točnije, velik broj njih zaključio je da pjesma neodoljivo podsjeća na veliki ovogodišnji hit iako im to nije znatno narušilo mišljenje o pjesmi.

 
"Ako je tako, meni je drago što me kopira, odnosno što podsjeća na mene", rekla je Neda Ukraden za Kurir.

Dušan Bačić za nju je komponirao "Nije ti dobro", a Sevkinu pjesmu potpisuju autori Filip Miletić i Filip Roganović.

Međutim, Filip Miletić je za Index iznio i njihovu verziju priče.

"Riječ je o određenom stilu koju smo započeli 'Ekstazom' Ane Nikolić i taj je stil vremenom postao prepoznatljiv pa se nešto slično može čuti i na pjesmama kao što su 'Aspirin' i 'Ekstaza'", rekao je Miletić i dodao: "Radi se o zamjeni teza. To je naš pečat. Inače se ne bih ni osvrtao na ovo, ali povučen sam za jezik jer se priča našla u medijima da bi se privukla pažnja. Dakle, ako ćemo baš iskreno, pjesma Nede Ukraden 'posudila' je refren 'Ekstaze' Ane Nikolić".


Stoga, jedino što nam preostaje jest poslušati sve tri pjesme i zaključiti da autori često kopiraju druge autore ili sebe same pa nas ubuduće ne bi trebalo ni posebno iznenaditi kad čujemo da "neka pjesma neodoljivo podsjeća na neku drugu pjesmu".

Glazbena je reciklaža bila i ostala najveći hit u mainstreamu. 

 

Pročitajte više