Ukrajinci ponovo u "civiliziranom" zasjedanju: U parlamentu se potukli zbog službenog jezika!

Screenshot: YouTube/RT

DESECI zastupnika u ukrajinskom parlamentu Verkhovna Rada potukli su se usred sjednice, a snimka tučnjave vrlo se brzo pojavila na internetu.

Ovo je treći put unutar manje od godine dana da se ovakav eksces dogodio u ukrajinskom parlamentu, a ovaj su se put zastupnici posvadili oko jezika kojim bi se trebalo govoriti u službenim ustanovama.

Sve je započelo nakon što se predsjednik Stranke regija Aleksandr Efremov okupljenima odlučio obratiti na ruskom, što se nije svidjelo njegovim kolegama iz ukrajinske nacionalističke stranke Svoboda. Oni su na to počeli izvikivati: "Govori na ukrajinskom!", pritom udarajući šakama o stolove.

To je trajalo punih šest minuta Efremova govora koji je "bundžije" pritom nazvao "neofašistima". Po završetku njegova govora šef "svobodaša" Oleg Tyagnibok istupio je pred parlament i svoj govor počeo riječima: "Slava Ukrajini!". Dočekan je zvižducima suparnika, koji su potom, uz ponovne optužbe za fašizam, trajali čitavo vrijeme njegova obraćanja.

Radikali nisu mogli dopustiti da se njihovog predstavnika tako blati, a potom se dogodilo ono što možete pogledati u videu.

Sukob je trajao tek nešto duže od minute, a u njemu je ozlijeđen samo jedan zastupnik kojem je rasječena usnica, prenosi RT.

Pročitajte više