Ultimativni vodič Lonely Planeta: Ova mjesta morate posjetiti, a jedno od njih je u Hrvatskoj

Screenshot: Press/Lonely Planet

POPULARNI Lonely Planet nedavno je izbacio "ultimativni vodič" koji bi se uskoro trebao pojaviti i u tiskanom obliku, a njihova misija je bila jednostavna - predstaviti mjesta koja morate posjetiti.

Njihovi stručnjaci odabrali su niz nezaobilaznih lokacija i napokon dali odgovor na pitanje koje je najnevjerojatnije mjesto na svijetu.

Na prvom mjestu našli su se hramovi Angkora, zatim slijede australski Veliki koraljni greben, Machu Picchu, Kineski zid, Taj Mahal, Grand Canyon, Koloseum, slapovi Iguazu, Alhambra i Aja Sofija.

Svakako je zanimljivo spomenuti da su dubrovačke zidine završile na prilično visokom 22. mjestu (s obzirom da se radi o listi od 500 lokacija).

"Budući da je tamo smješten i King's Landing u 'Igri prijestolja", dubrovačke utvrde često su poprskane umjetnom krvlju. No, udalji li se kamera samo malo, svjedočite tornjevima koji se uzdižu nad jarbolima usidrenih brodova i zelen dalmatinske otoke. Istražite najljepše bedeme Europe, izgrađene do 12. do 17. stoljeća koji nikada nisu probijeni", stoji u popratnom tekstu.

Pročitajte više