Ultra Beach: Velikim tulumom na Hvaru završava Ultra Europe festival

Foto: Twitter/Ultra Europe, Instagram/Ultra Europe, Hina, Rudgr.com/Rukes.com/Facebook/Ultra Europe, Press, Maja Prgomet, Marko Delbello Ocepek

SLUŽBENI dio Ultra Europe festivala završio je 13. srpnja u Splitu, a sada je došlo vrijeme i za neslužbeno zatvaranje festivala.


 


Na Hvaru, u Amfora Grand Beach Resortu, započeo je Ultra Beach. Afrojack, Diplo i Dillon Francis headlineri su današnje lude zabave, a dodatan line up čine Justin Oh Goldfish i Golddiggers.

 

Posjetitelje na Hvaru prvo je zagrijao Justin Oh, a onda su atmosferu podigli Dillon Francis i Diplo.


Drugi po redu festival Ultra Europe počeo je 11. lipnja na Poljudu i pred posjetiteljima su se u tri dana festivala izredali slavni DJ-i, uključujući Hardwella, Carla Coxa, Armina Van Buurena, Davida Guette i Sebastiana Ingrossa, Alessa, Afrojacka, Tiesta, Stevea Aokija i brojne druge.



Ultra okupirala Split: Pogledajte kako izgleda ludilo!


Ultra i danas tutnji Poljudom: Pogledajte kako izgleda ludnica trećeg dana festivala

Ludi vikend završio: Ultra se pozdravila od Poljuda, tulum se sutra seli na Hvar

Zbog festivala je u Hrvatsku došao veliki broj turista iz raznih krajeva svijeta, a to je znatno povećalo broj putnika u splitskoj zračnoj luci. Kroz nju je zbog Ultre prošlo 60 tisuća turista, a primijećen je povećan broj putnika iz Indije, Brazila, Japana, Amerike, Azerbejdažana i Izraela. U Split je doputovalo i četrdesetak privatnih zrakoplova koji su dovozili sudionike festivala.




U tri dana festivala popunjeno je gotovo svih 16 tisuća kreveta u splitskim hotelima, kampovima i kućanstvima pa se Ultra iz financijskih razloga i zbog turističke promidžbe pokazala kao iznimno važan festival za Split.

Zbog Ultre kroz splitsku zračnu luku ovaj vikend prolazi 60.000 turista

U tri dana Ultre partijaneri popunili gotovo sve krevete

Ipak, nije sve bilo tako bajno tijekom trajanja festivala. Nezadovoljni posjetitelji ogorčeni zbog iznimno loše organizacije zasuli su službenu Facebook stranicu festivala svojim kritikama i primjedbama. Veliki broj inozemnih posjetitelja žalio se na gužve na ulazima, neadekvatan broj medicinskog osoblja, neodgovorno osoblje na šankovima, probleme s narukvicama za kupovinu hrane i piće, probleme sa sanitarijama i mnoge druge nedostatke.

Organizatori su za Index odgovorili na kritike posjetitelja, priznali nedostatke i napomenuli će morati nastaviti s ulaganjima u lokaciju kako bi ju doveli od razine standarda na koji su navikli posjetitelji festivala Ultra. "Posjetiteljima već sad obećavamo da ćemo sljedeće godine pripremiti još bolje i veće festivalsko izdanje, a u suradnji s partnerima i lokalnom zajednicom ćemo odmah početi raditi na poboljšanju infrastrukture i festivalske ponude", rekli su organizatori.

Nezadovoljni partijaneri zatrpali Ultrin Fejs: Ne bi vrijedilo ni da je besplatno, nećemo se vratiti

Organizatori Ultre odgovorili na kritike: Infrastruktura je nedostatna, moramo nastaviti s ulaganjima

#UltraBeach Tweets

Pročitajte više