Umrla kultna britanska TV-voditeljica Cilla Black

Foto: Wikimedia

CILLA BLACK, slavna britanska TV voditeljica, pjevačica i glumica, umrla je u svom domu u Marbelli u Španjolskoj, izvijestila je tamošnja policija, kako prenosi Telegraph.

Cilla Black imala je 72 godine, a, kako stoji u policijskom priopćenju, umrla je prirodnom smrću. "Još čekamo nalaze obdukcije, ali sve zasada upućuje na to da je u pitanju prirodna smrt", navodi se u izjavi policije.

Cilla Black rođena je u Liverpoolu 27. svibnja 1943. godine. Nakon što je ostvarila uspješnu pjevačku karijeru (otkrio ju je menadžer Beatlesa, Brian Epstein) i objavila 14 albuma, proslavila se kao TV-voditeljica - u to vrijeme bila je najbolje plaćena ženska televizijska voditeljica u Velikoj Britaniji.

1968. postala je i prva žena koja je imala svoj TV-show u udarnom terminu na kanalu BBC One.

Imala je tri sina.

U nedavnom je intervjuu rekla da joj je 75 godina sasvim dovoljno. "To su OK godine kada možeš mirno otići, prije nego se stvari počnu raspadati. Ne želim biti nikome na teret. To su još četiri godine, znam, ali živim punim plućima svaki dan i ne brinem se o tome što će biti sutra", rekla je tada.

Nakon vijesti o njenoj smrti, mnoge poznate osobe izrazile su svoje žaljenje preko društvenih mreža. "Tako sam tužna, strašno me pogodila vijest o odlasku moje dobre prijateljice. Bila je talent kakav se rijetko viđa", napisala je na svom profilu na Twitteru Joan Collins.

"Bila je zvijezda cijelog mog života...", napisao je Piers Morgan. Ronan Keating također je odao počast kultnoj TV-voditeljici: "Žao mi je to čuti. Bila je istinska showbiz legenda".

"Ona je bila Prva Dama svijeta showbusinessa", izjavio je Gareth Gates.

Veliku Britaniju posebno je potresla vijest o smrti Cille Black, njihovog, kako su je opisali, "nacionalnog blaga".

Pročitajte više