Upoznajte najusamljenijeg čovjeka na svijetu: Već gotovo 50 godina živi sam u Čileu



OKRUŽEN snijegom prekrivenim planinama i kristalno čistim jezerima čileanske Patagonije, Faustino Barrientos živi životom kauboja izoliran od civilizacije.

Od 1965. godine Barrientos živi kao "gaucho", rančer i pastir koji je na konju prošao ogromne prostore južnog Čilea i Argentine, a nastanio se kod jezera O'Higgis, jednog od najzabačenijih mjesta na svijetu, prenosi Daily Mail.

U prosincu prošle godine posjetili su ga novinari magazina Vice iz New Yorka, a da bi došli do njegovog doma, sagrađenog od ostataka ribarskog broda, trebalo im je četiri dana.

"Ne trebam novac. Imam dovoljno hrane. Čini mi se da je život bolji kad si sam. Žele me potjerati, ali ja ostajem ovdje do samog kraja", rekao im je 81-godišnji Faustino poželjevši im dobrodošlicu.

Tijekom života naučio je sve što mu je potrebno sa samački život, a sam je sagradio dvije kolibe. U jednoj živi, dok mu druga služi za skladištenje hrane. Uživa u tek nekoliko modernih stvari, a jedna od njih je radio koji mu omogućava praćenje politike i sportskih rezultata. Televiziju je gledao jednom u životu.

Svake dvije godine Faustino odlazi u obližnji grad i prodaje stoku i tako zarađuje minimalno potreban novac.

Pročitajte više