Upoznajte novo ime na glazbenoj sceni: PigPop

PIGPOP je trenutni pop rock-rock trio u kojem sudjeluju Maja Telenta, Goran Kuretić Kure i Antun Toni Bahat.

Duhovni prijatelj PigPopa, Mister PigPop, je drski papkar kojem je dozlogrdila dnevna ponuda u mesnici "hrvatske glazbene scene", na kojoj  jedva nalazi kakvo suho rebarce, tu i tamo poštenu kobasicu. Dužnost Mister PigPopa je vratiti teksturu čvarku, dostojanstvo papku, a posebno posebnoj.

Stihovno, Mr PigPop se s jedne strane naslanja na još nerazvijene, ali dakako već utopijske bokove Nabokovljeve Lolite, a s druge strane se oprezno tare o prugasti zadak pčelice Maje (nervoznim ga čini ideja žalca).

Glazbeno, ovaj pop-nerast inspiraciju vuče još iz kamenog doba - doba graje žena, krikova majki i pjesama kraljica, doba jednostavnih oruđa i čvrstih stavova, doba kada je njegova vrsta vladala ljudima i bojala se tek bijeloprugih lešinara koji su ih vrebali za popodnevnog odmora.

Bend PigPop svojim radom želi pokrenuti bokove svima kojima je dosta umjetno produciranih komada i neznalački začinjenih namirnica, drskošću se boreći protiv trivije, zavođenjem protiv agresije, a farsom za slobodu govora.

PigPop započinje dijalog poznatom vokalno-instrumentalnom autorskom skladbom mednog naziva "Lizalica". Novi hit , koji se njiše između ukočenih polovica skladbi na današnjoj hrvatskoj sceni, progovara o poslasticama i načinu dolaženja do njih.

PigPop Vam uz Lizalicu želi dobar tek. Ližite slobodno.

I mora se ne zaboraviti: Mister PigPop sav je vražji, samo mu je glava svinjska.

Pročitajte više