Upoznajte trogodišnju umjetnicu: Još uvijek ne govori, ali već prodaje slike

Screenshot: YouTube/Iris Grace Paintings

TROGODIŠNJA Iris Grace Halmshaw obožava vodu, drveće, vjetar i ples. Iako još uvijek ne govori zbog autizma, uspješno se izražava kroz predivne slike koje zainteresiranim kupcima prodaje za stotine dolara.

Autizam joj je dijagnosticiran 2011., zbog čega teško komunicira s ljudima. Dio njene terapije uključuje i slikanje koje je brzo zavoljela, a na pojedinim slikama radi i po nekoliko sati.

"Autizam je u njenom slučaj stvorio stil slikanja koji nikada nisam vidjela kod djece njenih godina", rekla je njezina majka Arabella Carter-Johnson i dodala: "Razumije boje i njihovu međusobnu interakciju. Presretan je kada izvadimo boje i to je uvijek raspoloži":



Međutim, i roditelji su se iznenadili kada su naišli na pozitivne reakcije na njena djela.

"Kada je započela s terapijom bili smo oduševljeni njenim radovima, ali mi smo njeni roditelji i vjerujemo da je sve što napravi fantastično. No, mnogi su podjednako oduševljeni", rekao je njen otac Peter-Jon koji je njene radove objavio na stranici na kojoj ih i uspješno prodaju.

Roditelji malene Iris trenutno traže sponzore kako bi mogli organizirati izložbu u studenom, a namjeravaju organizirati i aukciju. Zarađeni novac potrošit će na njenu terapiju.

Pročitajte više