Uz Movember pobijedila komplekse: Ova žena sad ponosno nosi svoju bradu i brkove

Screenshot: Daily Mail

ŽENA koja se s pretjeranom dlakavosti na dijelovima tijela na kojima to nije uobičajeno za njezin spol bori otkad je bila tinejdžerica, prestala je brijati svoje dlake na licu kako bi obilježila Movember (u svijetu se u studenom obilježava mjesec puštanja brada i brkova kako bi se podigla svijest o raku prostate i drugih tipova raka koji pogađaju muškarce).

Siobhain Fletcher, 36-godišnjakinja iz Staffordshirea, više od pola svog života brijala je dlake s lica svaki drugi dan kako se one ne bi vidjele, ali nakon što joj je prijatelj objasnio sve o Movembru, inspirirao ju je i ona ih je odlučila prigrliti.

Za Siobhain su često mislili da je muškarac, a još češće morala je slušati uvrede na račun svojih dlaka. Čak pet godina provela je zatvorena u kući: njezino je samopouzdanje toliko palo da se nije mogla suočiti s ljudima.

Njezina je koža vrlo osjetljiva pa nije u obzir dolazila depilacija voskom, a laser si ne može priuštiti. I iako pati od depresije zbog svog stanja, zdravstveno joj osiguranje ne bi pokrilo tu vrstu zahvata. Nakon nekog vremena otkriveno je da su njezinoj pretjeranoj dlakavosti uzrok policistični jajnici, a može se liječiti posebnom hormonskom terapijom, kojoj se ne smije podvrgavati ukoliko želi ostati trudna.

O svojoj odluci da sudjeluje u Movembru ispričala je: "Odlučila sam u trenutku. Prijatelj me uputio u sve i ja sam rekla da želim i ja sudjelovati. Dosad sam dobila nevjerojatnu podršku. Sestra mi je nudila 50 funti da to ne napravim, nakon toga su me i prijatelji pokušali podmititi, ali samo zato jer su se bojali negativnih komentara. Ali ja sam ipak odlučila naum sprovesti u djelo. Tvrdoglava sam. A sve je krenulo od jednog komentara na Facebooku, preko novina, i evo, sad sam na televiziji", izjavila je za ITV, prenosi Daily Mail.

"To nije zabava. Činim to kako bih podigla svijest o raku prostate. Kako bi obitelji prestale gubiti svoje članove. I da pomognem ljudima s niskim samopouzdanjem da kažu: 'To nije bitno'". Ljudi su lijepi i sa i bez dlaka na licu. A ima onih koji su jako nervozni oko toga i ja samo želim da se oslobode. Nije tako strašno kao što mislite", zaključila je.

Pročitajte više