"Uživajte ovog ljeta, jer nas u rujnu čeka pakao na Zemlji"

Screenshot: YouTube

RUJAN je užasan mjesec. To je mjesec u kojem završava ljeto i mjesec u kojem smo se kao djeca morali vratiti u školu.

A ove godine rujan bi mogao biti najgori dosad. Barem tako tvrde teoretičari zavjera, koji su uvjereni da bi baš u rujnu čovječanstvo moglo biti izbrisano s lica zemlje zbog divovskog asteroida.

Smak svijeta na raznim blogovima teoretičara zavjera najavljuje se između 22. i 28. rujna. Oni koji se pozivaju na Bibliju tvrde da će Zemlja postati pakao, a najraširenije su teorije da nam kraj priprema "šef svih šefova" te da sve vlade svijeta rade na kraju civilizacije.

Srećom, znanost ne stoji iza takvih tvrdnji, a znanstvenici tvrde da je vjerojatnost da će doći do smaka svijeta jako malena.

"NASA nema saznanja o asteroidu ili kometu koji je trenutno na putu prema Zemlji, tako da je vjerojatnost da će nas nešto snažno udariti jako mala", rekao je glasnogovornik NASA-e za metro.co.uk.

Onima koji misle da će se smak svijeta dogoditi nešto kasnije, poručuje: "Koliko mi znamo, nikakav veliki objekt neće udariti Zemlju u narednih nekoliko stoljeća".

Važno je napomenuti da većina velikih objekata koji uđu u Zemljinu atmosferu, uglavnom izgori prije nego što uopće dotakne tlo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.