Vatikan poručio: Polugola aktivistica koja je iz jaslica otela Isusa bit će strogo kažnjena

Screenshot: YouTube

AKTIVISTICA ukrajinske feminističke skupine Femen, koja je prosvjedujući protiv protivljenja crkve pobačaju i istospolnim zajednicama jučer, u četvrtak, iz jaslica na Trgu svetog Petra u Vatikanu ukrala malog Isusa, uhićena je, priopćio je Vatikan.
 
Jana Ždanova nakratko je "otela" malog Isusa, skinula majicu i pokazala gole grudi na kojima je crnim flomasterom pisalo "Bog je žena". Incident se dogodio nakon Papina božićnog blagoslova "Urbi et Orbi", dok se na trgu i dalje nalazilo puno ljudi.
 
Vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi kazao je da je Ždanova odmah uhićena zbog "opscenog ponašanja i krađe" i da se još nalazi u policijskom pritvoru gdje će i ostati prije nego bude ispitana.
 
Lombardi kaže da je zadnja akcija "posebno ozbiljna, s obzirom na mjesto i vrijeme počinjenja, namjerno vrijeđajući vjerske osjećaje brojnih ljudi", te stoga, kako kaže, "treba biti odgovarajuće strogo kažnjena".
 
Feministički pokret Femen nastao je u Ukrajini. Članice su izborile svjetsku pozornost otkrivanjem grudi, činom kojim su prosvjedovale protiv bivšeg ukrajinskog "prokremljskog" režima, ruskog predsjednika Vladimira Putina i Pravoslavne Crkve.
 
Pokret se proširio i u drugim dijelovima Europe gdje se obračunava s Katoličkom Crkvom koju optužuje da je unazadila prava žena.

Pročitajte više