Većini je zajednička jedna stvar: Provjerite kakvi su jutarnji rituali iznimno uspješnih ljudi

Foto: Shutterstock, Screenshot: YouTube

BAREM što se tiče one stare "Po jutru se dan poznaje", kako započinjemo svoj dan prilično određuje kako će izgledati njegov ostatak.

Često slušamo i da vrlo uspješni ljudi ustaju rano i svoje poslove obavljaju dok se drugi još griju u toplim krevetima, a vođena tom mišlju ekipa iz Huffington Posta na jednom je mjestu odlučila skupiti informacije o jutarnjim ritualima iznimno uspješnih ljudi.

Barack Obama

Predsjednik Obama sam za sebe kaže da je "noćna ptica", ali svejedno ustaje dovoljno rano da bi prije dolaska u "ured" u 8 i 30 stigao odraditi jutarnju tjelovježbu. "Zdravlje je očito važno Obami. I to toliko da je vježbanje prvo što napravi ujutro. Nije da se nada da će možda stići ugurati to u raspored, on se osigura da se to dogodi tako što je to apsolutno prva stvar koju radi", napisao je Robert Pagliarini sa CBS-a.

Anna Wintour

Prije redovitog odlaska na frizuru u 15 do 7 ujutro, slavna urednica Voguea Anna Wintour dan počinje teniskim mečom i to u 5.45, barem tako piše The Guardian.

Margaret Thatcher


"Željezna Lady" ostajala bi budna do dva ili tri sata ujutro, ali na nogama bi bila već u pet, kako bi slušala "Farming Today", poljoprivredne vijesti na BBC-jevu Radiju 4.

Vladimir Nabokov

Kao i mnogi drugi pisci i Nabokov je uvijek naglašavao da voli početi s radom odmah ujutro. Svoje je radne navike opisao u intervjuu za NY Times 1968. godine: "Nakon buđenja između šest i sedam sati ujutro pišem do 10.30. Prvih pola sata pauze je doručak sa suprugom oko pola devet".

Tim Armstrong


Direktor AOL-a za The Guardian je ispričao da ustaje iz kreveta odmah čim otvori oči, u 5 ili 5.15 ujutro, te da onda ili odgovara na e-mailove ili vježba. "Inače bih počeo odgovarati na e-mailove čim se dignem. Ali sad pokušavam pričekati do 7. Prije nego što počnem vježbam, čitam i upotrebljavam naše proizvode", ispričao je.

Gwyneth Paltrow

Još jedna pobornica zdravog života, Gwyneth Paltrow, koja za sebe tvrdi da "uopće nije jutarnji tip", svakog jutra ustaje u 4.30 kako bi vježbala jogu. "U pitanju je odlučnost. Ja sam vrlo stroga prema sebi. Kad vježbam šest dana u tjednu i jedem zdravo osjećam se puno bolje", ispričala je.

Robert Iger

Direktor Disneyja također je dio "Kluba 4.30", koji tako rano ustaje kako bi uživao u "malo mira" samo za sebe: "To je vrijeme u kojem punim baterije. Vježbam i bistrim glavu i povezujem se sa svijetom. Čitam vijesti, provjeravam mailove, malo pogledam TV. Sve u isto vrijeme", ispričao je.

Pročitajte više