Velimir Đuretić za Index: Zaboli me za neulazak u finale, Eurosong je jedna velika pizdarija i šaka jada

Foto: Facebook

NEULAZAK Klape s mora u subotnje finale Eurosonga, danas je glavna tema u medijima, pa tako i na HRT-u.

Naš izvor s Prisavlja kaže kako se hodnicima nacionalne dalekovidnice proširila priča kako je jedan od glavnih i odgovornih za neuspjeh klape donedavni  v.d. urednik Zabavnog programa Velimir Đuretić, koji je početkom godine odobrio i prikazivanje propale emisije "Hit Show Marka Tolje".

Naime, upravo je Đuretićeva ideja bila da nas ove godine u Švedskoj predstavlja klapa, a mnogi su danas ostali iznenađeni što je upravo on, s obzirom na eurovizijski debakl, u sklopu obilježavanja dana HRT-a dobio nagradu Ivan Šibl za višegodišnja izvanredna dostignuća na području televizijskog stvaralaštva navodno vrijednu 25.000 kuna. 

Tragom tih glasina odlučili smo kontaktirati samog Velimira Đuretića koji je u telefonskom razgovoru sasuo "drvlje i kamenje" po Eurosongu, što smo zadnje očekivali od nekoga tko je birao ovogodišnju hrvatsku pjesmu za Eurosong.

"Nismo se plasirali, so what? Zaboli me, to je jedna velika pizdarija, i ne mogu vjerovati da Eurosong svi shvaćaju ozbiljno", rekao je Đuretić i nastavio.

"Čak smo razmišljali da pošaljemo 2 Cellos u duetu s Eltonom Johnom, što bi nas naravno koštalo. Pitam se kakve bi onda reakcije bile. Čekam samo sad Kseniju Urličić da se javi sa svojim mudrim komentarima. Ja i dalje čvrsto stojim iza svoje odluke, i ne bih je mijenjao. Da se razumijemo – meni nije cilj bilo glasanje, ulazak u finale ili polufinale. Klapu sam odabrao isključivo kako bi promovirali Hrvatsku kao turističku destinaciju jer se radi o nečemu što je izvorno i autohtono. Važna je promocija, a ne neke tamo tri minute na sceni. Mislim da smo u tome i uspjeli, pogotovo što se tiče spota koji prikazuje ljepote naše zemlje. Spot je imao više od četiri milijuna pregleda, a komentari na njega, i klapu općenito, su i više nego pozitivni. Što nije bio slučaj s Ninom Badrić ili Dariom Kinzer. Ponavljam, ideja je bila promocija Hrvatske, a ne hoćemo li se plasirati ili nećemo u finale. Dečki su izvrsno odradili svoj nastup, i nemam nikakve zamjerke", rekao nam je Đuretić.

Iako smo pokušali stupiti u kontakt s izbornikom hrvatske delegacije u Švedskoj Aleksandrom Kostadinovom, on nam je bio nedostupan.

Kako sada stvari stoje, sve su glasnija šuškanja kako se iduće godine u velikom stilu vraća Dora, što je navodno želja i glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, koji je sam pokrenuo tu inicijativu.

 

Pročitajte više