Vezivanje i bičevanje na Harvardu: Sveučilište odobrilo prvi studentski sado-mazo klub

Ilustracija: Shutterstock

NEDAVNO objavljen popis šangajskog sveučilišta Jiao Tong kao najbolju visokoobrazovnu instituciju u svijetu odabrao je američki Harvard, ali najbolji i najbistriji studenti na svijetu postali su specifični po još jednom detalju - pokrenuli su klub za najperverznije.

Zeleno svjetlo

Harvard College Munch studentska je udruga ljubitelja perverznih seksualnih igrica i sado-mazohizma koji su odnedavno dobili zeleno svjetlo da se sastaju na području sveučilišta i promoviraju svoja okupljanja, piše The Harvard Crimson. 

Prije se radilo neformalnoj skupini istomišljenika koji su se tajno nalazili na skrivenim okupljanjima, ali vesela je družina dobila i institucionalnu podršku što im daje određenu težinu i neutralizira osudu okoline, rekao je anonimni osnivač koji je poznat samo kao "Michael".

Jedna članica priznala je da je napokon pronašla mjesto na kojem može upražnjavati svoje omiljene mazohističke nagone kao što je šibanje.

Za sve je kriva "50 nijansi sive"

Ipak, čini se da S&M klubovi postaju popularniji zahvaljujući rastućoj popularnosti knjige "50 nijansi sive", a takve i slične studentske udruge već su se pojavile i na respektabilnim sveučilištima kao što su Columbia, MIT i Yale.

Međutim, organizator tvrdi da je Munch ujedno i utočište za one koji su se okrenuli sado-mazohizmu zbog seksualnog zlostavljanja i sličnih trauma.

Ipak, glasnogovornik Harvarda Jeff Neal za HuffPost je rekao da sveučilište ovakvim postupcima ne promiče stavove i aktivnosti bilo koje nezavisne studentske organizacije.

Pročitajte više