Vjera čini čuda: Moj suprug nije gay, samo ga privlače muškarci

Screenshot: TLC

SKUPINA "sretno" oženjenih mormona priznala da je da ih privlači isti spol, ali to odbijaju nazvati "homoseksualnošću" (ili biseksualnošću) jer im njihova vjera to ne dopušta.

Upravo su ovi zbunjeni vjernici tema novog TLC-jevog specijala "My Husband's Not Gay" (Moj suprug nije gay), a ekipa prati tri para iz Salt Lake Cityja i njihovog solo prijatelja Toma koji traži suprugu iako je i sam homoseksualac.

"Privlači me moja supruga, ali definitivno me privlače i muškarci", govori Pret koji je u braku već devet godina i sa suprugom Megan ima dvije kćeri.

Jeff i Tanya u braku su deset godina i tvrde da su "najbolji prijatelji". Supruga se s tim pomirila i dodaje da ništa na svom suprugu ne bi mijenjala, ali priznaje da postaje defenzivna kad njezinog dragog nazovu homoseksualcem.

Curtis i Tera treći su par i zajedno su 20 godina, a unatoč svemu tvrde da će im Bog pomoći da nadvladaju sve probleme. Čak i njegovu homoseksualnost.

Njihov prijatelj, 35-godišnji Tom tvrdi da želi pronaći dobru suprugu, međutim, ne zna što bi s osjećajima koji ga muče: "Volim govoriti kako sam pronašao alternativu alternativnom životnom stilu".

Prema mormonskoj vjeri, seksualna privlačnost istom spolu nije grijeh, ali seksualni čin jest. Ipak, mnogi unutar crkve smatraju da bi najjednostavnije bilo prihvatiti homoseksualce, ali vjera im to ne dopušta pa pronalaze što bolje načine kako se odnositi s homoseksualcima unutar zajednice.

U nastavku možete pogledati i reakcije na TLC-jev novi show.

Pročitajte više