Voditelji žele javno izraziti žaljenje zbog smrti medicinske sestre, ali trenutno su u vrlo lošem psihičkom stanju

Foto: AFP

AUSTRALSKI radijski voditelji koji su nazvali bolnicu u kojoj je ležala princeza Kate i lažno se medicinskoj sestri Jacinthi Saldanhi predstavili kao članovi kraljevske obitelji u vrlo su "krhkom" stanju nakon njezine smrti.

Mel Greig i Michael Christian u teškom su psihičkom stanju nakon što su suočeni s okrivljavanjem za Jacinthinu smrt te im je prepisana intenzivna liječnička pomoć, javlja australska novinska agencija AAP.

Glasnogovornica Southern Cross Austerea, tvrtke koja je u vlasništvu radija na kojem je dvojac zaposlen, izjavila je da će se oni obratiti medijima, ali da je još uvijek pitanje kad će se to dogoditi s obzirom na to da su oboje trenutno prilično "labilni": "Žele svoje žaljenje iznijeti javno i mi se nadamo da će uskoro biti u stanju to napraviti", objasnila je. Naime, njih dvoje preko društvenih mreža primaju prijeteće i osuđujuće poruka zbog smrti sestre koja je primila njihov poziv u
londonskoj bolnici. Prijateljica bivše manekenke Greig izjavila je da je ona "na rubu živčanog sloma".

Facebook stranica "RIP Jacintha Saldanha. Sramite se, glupi australski DJ-i" preplavljena je porukama osude, a dok su neke upućene direktno dvojcu, postoje i oni koji smatraju da je za sve krivo općenito zbijanje smicalica raznih radio postaja, čemu bi napokon trebao doći kraj.

Direktor Austerea, Rhys Holleran, izjavio je u subotu da je Saldanhina smrt tragična, ali da je se nikako nije moglo predvidjeti te da njihova postaja 2Day FM nije učinila ništa protuzakonito snimajući i emitirajući poziv.

Pročitajte više