WATP: Hrvati su ismijali naš izgovor, ali "Goran Ivanisevic" trebala bi postati himna svih natjecanja



ŠKOTSKA indie skupina iz Glasgowa, We Are The Physics, svoj je drugi album promovirala pjesmom "Goran Ivanisevic", a sad su odlučili prokomentirati zašto su pjesmu snimili i koliko su iznenađeni reakcijama.

Oduševljeni činjenicom da su u pet dana nakon objave na YouTubeu sakupili 30.000 pogleda, dečki iz benda objasnili su da se to dogodilo jer je pjesma naišla na neviđen interes u Hrvatskoj, čak se pojavivši na televiziji: "Znate, stvarno je teško dospjeti na televiziju u Britaniji, pogotovo ako ste u bendu i ustvari imate nekih umjetničkih sposobnosti. I iako naša pjesma nema nikakve veze sa sportom, smatramo da bi trebala postati službenom himnom svih sportskih natjecanja jer govori o mogućnosti da pobijediš poraz i nastaviš pokušavati".

Osim toga, dečki objašnjavaju što sve Goran predstavlja: "Ono što nam se kod njega svidjelo je nepokolebljiva želja i predanost. Nitko osim njega nije očekivao da će pobijediti kad je stigao na Wimbledon s pozivnicom. Dio s tenisom je prilično nebitan, Goran je mogao biti i najintenzivniji vozač taksija svih vremena i još uvijek bi posjedovao istu karizmu, odlučnost i integritet. Postao je kulturna ikona za sve nas koji smo navikli puno gubiti".

"Oni koji se odbijaju prepustiti tuđoj negativnosti, njima se divimo. I zato Goran Ivanišević nije samo osoba, on je oličenje nepokolebljive strasti za sve koji su ikad barem malo u nečemu bili loši. A mi ne možemo niti pjesmu o neuspjehu napisati kako valja - navodno se ime Gorana Ivaniševića ne izgovara onako kako su to radili komentatori na Wimbledonu. Što znači da smo napokon dospjeli na televiziju, ali tako da čitava nacija ismijava naš izgovor. Gorane, salutiramo ti", stoji na blogu stranice thisisfakediy.co.uk.

Pročitajte više