Wimbledon izbliza: Najugledniji teniski turnir u dosad neviđenom izdanju

Foto: Guliver/Getty Images

DO KARATA za finale jednog od najstarijih i najuglednijih teniskih turnira u svijetu gotovo je nemoguće doći, a i oni sretnici za njih su morali izdvojiti poprilične iznose. Ukratko, svi zaljubljenici u ovaj sport žele biti nadomak akcije, a jedan fotograf pobrinuo se dovesti nas bliže nego itko prije.

Iako smo ekstremno zumirane fotografije vidjeli nebrojeno puta, fotografije s Wimbledona iz nekog su razloga posebno zanimljive. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog informacija koje uz njih dolaze.

Tu je, primjerice, jedna od 54 tisuća loptica koliko ih se svake godine koristi, travnjaci koji se pažljivo drže na dužini od točno osam milimetara, a tu su i ostale fotografije koje se bave i nekim pojedinostima vezanim za tradiciju.

Fotograf Peter Macdiarmid podsjeća na 28 tona jagoda i dvije tone šlaga koji se poslužuju brojnim posjetiteljima kluba. Dodajmo i to da je publika na turniru itekako žedna pa valja spomenuti 200 tisuća čaša Pimmsa, 300 tisuća šalica čaja, 100 tisuća čaša piva i 25 tisuća boca šampanjca koji se svake godine popiju.

Naravno, ni jedna galerija s Wimbledona ne bi bila potpuna bez fotografija mokrih kišobrana jer loše vrijeme jedan je od velikih problema mnogih turnira diljem Engleske.

I za kraj, tu je slika teniskog reketa, a Macdiarmid nas podsjeća na gotovo 65 kilometara žice za tisuće reketa koji se koriste za trajanja turnira. 

Pročitajte više