Woody Allen odgovorio na optužbe: Nadam se da će Dylan jednog dana shvatiti da ju je majka prevarila!

Foto: JLP

U PETAK navečer New York Times objavio je otvoreno pismo redatelja Woodyja Allena (78) u kojem odgovara na optužbe da je zlostavljao posvojenu kćer Dylan Farrow.

"Naivno sam mislio da će optužbe biti zbog jednostavne činjenice - nisam zlostavljao Dylan i pretpostavio sam da će svaka racionalna osoba vidjeti o čemu je riječ", napisao je Allen i dodao je taj scenarij sulud zbog niza nelogičnosti.

"Naravno da nisam zlostavljao Dylan. Volio sam je i nadam se da će jednog dana shvatiti da ju je prevarila majka", napisao je redatelj.

Dodaje i da je Mia Farrow bila ogorčena njihovim prekidom prije 21 godinu nakon što je započeo vezu sa Soon-Yi Previn (drugom posvojenom kćerkom), s kojom je u braku već 16 godina.

Redatelj dodaje i da Dylan neprestano mijenja svoju priču te da se još ranih devedesetih podvrgnuo detektoru laži koji je pokazao da govori istinu.

"Sudac je mislio da sam pedofil koji iskorištava djevojčice. Mia je bila užasnuta iako je s 19 godina bila u vezi s puno starijim Frankom Sinatrom", napisao je Allen.

"Prema našem stručnom mišljenju, Dylan nije bila seksualno zlostavljana od strane gospodina Allena", navodi u svom pismu Allen referirajući se na nalaze nepristranih stručnjaka koji su mjesecima istraživali ovaj slučaj.

Allen na kraju postavlja pitanje: "Je li Dylan uopće napisala to pismo ili se radi o pismu njezine majke? Pomaže li to Dylan ili se radi o neuvjerljivim planovima njezine majke, a taj je da me povrijedi i naruši moj ugled. Postoji čak i loš pokušaj da se ugrozi moja karijera uplitanjem filmskih zvijezda što više smrdi na Miju nego na Dylan".

"Ne vjerujem da Dylan misli da je zlostavljana, ali nakon što ju je majka od sedme godine učila da me smatra čudovištem, nimalo me ne čudi što se ta misao ukorijenila u njezinoj glavi", napisao je Allen i zaključio: "Nije mi namjera spriječiti žrtve zlostavljanja da govore, no ponekad su optužbe lažne, a to je zna biti itekako destruktivno. Ovo je moja zadnja izjava o ovom problemu. Dovoljno je ljudi povrijeđeno".

Podsjetimo, Dylan Farrow (28) koju je Woody Allen posvojio zajedno s glumicom Mijom Farrow kad su bili par, izjavila je u otvorenom pismu objavljenom na blogu New York Timesa da je bila napadnuta sa sedam godina na tavanu obiteljske kuće.

Pročitajte više