Zaboravite na iPhone i njemu slične: Ovaj telefon ne zrači, ne troši bateriju, a košta oko 70 kuna

Foto: Kickstarter

U POPLAVI blesavih usluga i proizvoda, ali i ideja, za koje su ljudi spremni izdvojiti novac, često i veće svote, evo još jedne, a ovaj put riječ je o novom modelu "pametnog telefona".  

Ako ste ovisni o svom pametnom telefonu, a jeste, tu je jednostavna alternativa koja će vas manje koštati, koja vas ne izlaže zračenju niti opasnosti da u slučaju krađe ili gubitka vašeg telefona vaši podaci budu ugroženi ili zloupotrebljeni na bilo koji način.

Ovaj "pametni telefon" ne zrači jer nema Bluetooth, Wi-Fi niti mobilnu vezu. Ne šteti vašim očima, a ni društvenom životu, jer nema zaslon, a ne troši ni električnu energiju jer nema bateriju. 

Nema, pogađate, ni internu memoriju što eliminira opasnost da vaši podaci budu ugroženi ili da "procure" u javnost, a to se, svjedoci smo, često događa. I to baš s onim sadržajima koji ne bi trebali biti dostupni svima.

Iako nema kameru, ima prednje ogledalo pa s njim možete snimati omiljene selfieje, ali na malo drugačiji način.

Tako barem tvrde "izumitelji", grupa prijatelja iz Nizozemske, koji su došli na ideju novog modela "pametnog telefona" pod nazivom NoPhone, koji je, uza sve navedene specifikacije, i vodootporan, a otporan je i na udarce.

Ovaj je projekt na Kickstarteru već prikupio oko 9000 dolara, a kampanja nastavlja ubirati financijska sredstva pa se može očekivati da će trenutačna suma brzo narasti. 

NoPhone, je, kao što se već odavno dalo zaključiti, komad plastike koji oblikom nalikuje iPhoneu, ali prvobitna ideja koja je bila ništa drugo nego ciničan odgovor na suvremene društvene trendove, dobila je veliki broj poklonika pa su se idejni tvorci NoPhonea ozbiljnije uhvatili posla. 

Jer, iako se NoPhone na prvi pogled čini beskoristan, tu je, ipak, s razlogom. Da vaši džepovi i ruke ne bi bili prazni, te da uvijek, gdje god bili, imate taj osjećaj blaženstva koji može dati samo pametni telefon koji je uvijek uz vas. 

Pročitajte više