Zagato Coupé: Emotivni Nijemac

NA OVOGODIŠNJEM Concorso d'Eleganza Villa d'Este koji se svake godine održava na obalama talijanskog jezera Como BMW je predstavio plod suradnje s karoserijskom radionicom i dizajnerskom kućom Zagato.

Riječ je o nastavku svojevrsne tradicije bavarskog proizvođača s obzirom da nas kao pokrovitelj ove manifestacije redovito počasti nekim ekskluzivnim modelom. Prisjetite se samo studije M1 Hommage, 328 Hommage i sl, sve odreda unikata dokazanih estetskih vrijednosti.

Ovogodišnji BMW-ov izložak je Zagato Coupe, automobil o kojem Bavarci nisu rekli puno prilikom predstavljanja, no znamo kako je riječ o modelu homologiranom za cestovnu upotrebu. Jasno je kako se temelji na modelu Z4 na kojega je Zagato dodao mnoge za ovog karoseristu prepoznatljive detalje To se posebno očituje u double-bubble krovu i podignutom stražnjem kraju, kao i originalnoj izvedbi prednje maske s uzorkom slova "Z".

Motorizacije nije poznata. Pretpostavlja se kako je u ugrađen dorađeni 3.0 turbo 6-cilindrični benzinac snage 400 KS. Vrijedi reći i kako je masa automobila navodno smanjena za oko 200 kilograma, što u konačnici budi vjeru kako su vozne osobine na tragu vrhunskih sportaša.

Prema službenim navodima predstavljeni će BMW Zagato Coupe ostati jedini primjerak, no ukoliko u BMW-u odluče drugačije za ovaj im automobil ne bi trebalo biti teško naći više kupaca.

Pročitajte više