Zahvaljujući jednom slučajnom prolazniku i Twitteru, beskućnik dobio životnu priliku

Foto: Twitter

20-GODIŠNJI beskućnik po imenu Jordan Lockett prije nekoliko je dana na ulici potpunom strancu dao svoj rukom napisani životopis zamolivši ga da mu nekako pomogne.

Imao je sreće. Stranac na kojega je naletio, 18-godišnji Aaron O'Dwyer iz Liverpoola, stvar je shvatio ozbiljno pa je fotografiju s CV-om objavio na Twitteru i uz nju napisao: "Neki mi je beskućnik dao svoj životopis. Obećao sam da ću ga objaviti ovdje...".

A u životopisu stoji:

"Trebam posao. Trebam pomoć. Potpuno sam izgubljen.

Dosta mi je više gubljenja vremena. Stalno mi govore da odem u centar za beskućnike, ali tamo mi nitko ne pomaže. Mislim da je to zbog toga što sam mlad i zdrav pa sam zadnji na popisu za pomoć u traženju posla. To me ubija psihički.

Pišem svoj CV ovako jer nemam drugi način. Radio sam kao mehaničar dvije godine, no zapravo sam tamo počeo raditi s devet godina i ostao sam do kraja srednje škole, ali moj šef me otpisao dva tjedna prije nego sam trebao završiti praksu i tako me ostavio bez ocjena i dokaza o stručnoj spremi.

Brzo učim i vrijedan sam.

Mogu li si priuštiti išta drugo?

Ima li koja prilika za mene?".

CV je, nakon što ga je O'Dwyer objavio na Twitteru, podijeljen više tisuća puta, a viralna kampanja uskoro je donijela rezultate.

"Upravo sam obaviješten da je Jordanu ponuđen posao, ide sutra na sastanak. Više nije na ulici. Odradili smo sjajan posao. Bravo, Twitter", napisao je 18-godišnji Britanac koji je za Metro rekao da je jednostavno samo želio pomoći.

"Šetao sam Bold Streetom i vidio ga kako stoji sa strane. Bilo je očito da je beskućnik. Nije izgledao puno starije od mene, prišao sam mu i dao pet funti, a on me zamolio da uzmem njegov CV. I tako je krenulo", priča O'Dwyer.

 

 

Pročitajte više