Zaluđene i odane: Nevjerojatne crno-bijele fotografije obožavateljica Beatlesa



POVICI, suze, histerija i ekstaza – upravo ovim riječima mogle bi se opisati reakcije mladih djevojaka koje su se našle na prvom američkom koncertu Beatlesa u Washingtonu.

Tad 18-godišnji Mike Mitchell koji je 1964. snimio ove fotografije, nije ni sanjao da će one jednog dana biti od povijesnog značaja. Mitchell, koji je sad u 60-im godinama, dobio je press propusnicu za prvi američki koncert fantastične četvorke washingtonskom Coliseumu i to samo dva dana prije njihova legendarnog televizijskog pojavljivanja u showu Eda Sullivana, prenosi Daily Mail.

Kolekcija fotografija još je u srpnju stavljena u prodaju aukcijske kuće Christie's u New Yorku.   Cathy Elkies, predstavnica Christie'sa u SAD-u, rekla je da je shvatila da je na tragu "nečeg izvanrednog" čim je vidjela ponuđene fotografije poslane e-mailom.

"Ima jako puno fotografija Beatlesa u svijetu, nema sumnje. Ali ove su čudesne, jako intimne, izbliza.. takvo umjetničko bogatstvo rijetko se danas nalazi", rekla je. Na aukciji je prodano je 46 dosad neobjavljenih crno-bijelih fotografija, a postigle su cijenu nešto višu od 360.000 dolara.

Pročitajte više